Sitronsyltet rødløk "Rosaløk"
Denne enkle men fantastiske oppskriften lærte jeg som lærling på "Rica Hell Hotell" som det het på den tiden. Hotellet har endret navn til Scandic og Rica-kjeden eksisterer ikke lengre. MEN maten og smakene er fortsatt med, og dette enkle tilbehøret lager jeg oftere enn jeg nesten vil innrømme!
I denne oppskriften bruker vi sitron istedenfor edikk som syre i syltelaka og derfor går vi noe bort i fra den typiske 1-2-3 laka som de fleste bruker.
Å bruke sitron istedenfor edikk har for meg blitt ett must, edikk gir en skarphet og nesten sviende følelse i ganen om det blir for mye. Det får vi selvfølgelig av sitron også, det er jo tross alt syre! Men med sitron er terskelen litt større og dermed risikoen for å lage en aaaalt for sterk syltelake mye mindre.
Dessuten gir sitronen en friskere/ferskere smak og til å toppe det hele så blir fargen vanvittig kul. Den blir nesten litt neon-rosa og ser mer ut som godteri enn noe du ville spist til middag!
Selv om jeg ikke vil anbefale å slenge rosaløken i smågodt-skåla på lørdagskvelden så kan jeg anbefale dette som tilbehør til så å si alle slags matretter. Rosaløk er like godt i fiskesuppa som den er som topping på grillpølsa, Du kan varme den forsiktig eller spise den kjøleskapskald, bruksområdene er mange og dere vil kjenne igjen løken i flere av mine retter, både i oppskrifter jeg deler her, men også i mat jeg serverer!
Nok skravvel... Hvem er klar for oppskriften? Vell... her er den!
Dette trenger du:
3-4stk - Rødløk
2dl - Sukker (Kan erstattes med sukrin, men bruk da halv mengde)
2,5dl - Sitronsaft (Best å bruke ferskpresset, men gjør ingenting å bruke ferdig på flaske fra butikken)
8dl - Vann
En Kasserolle
Ett Norgesglass eller en beholder med tett lokk (Må tåle varme)
Slik gjør du:
1. Rens og kutt løken i strimler, ha den i beholderen du har valgt deg og sett til side.
2. Bland resten av ingrediensene i en kasserolle og gi ett oppkok.
3. Ha den kokende væsken over i beholderen sammen med rødløk. (Pass på at laken dekker mest mulig av rødløken)
4. Sett på lokket og sett beholderen i kjøleskapet til avkjøling.
5. Når innholdet er helt avkjølt er den sylta rødløken klar til å nytes!!
Tips: Rødløken vil bli enda mer rosa og få enda mer smak, desto lengre du greier å vente! Personlig ville jeg laget denne minst en dag i forveien! Og den holder seg i opp til 2uker etter åpning så lenge den får stå i kjøleskapet!
Sjekk ut videoen for en ekstra gjennomgang!